7 Mọrdokaj var fosterfar åt Hadạssa, det vill säga Ester, hans farbrors dotter, eftersom båda hennes föräldrar var döda. 

Adoption är ovanligt hos Judarna, men varken omöjligt eller icke-existerande. Abraham planerade at adoptera Elieser om han inte fått egna söner. Sarah, Lea, och Rakel adopterade sina tjänarinnors söner, och Mordokaj adopterade Hadassa.

11 Dag efter dag gick Mọrdokaj fram och tillbaka utanför gården till kvinnornas hus för att få reda på hur Ester hade det och vad man gjorde med henne.

Vad lugnande det måste ha varit för Ester att hennes släkting kollade av henne varje dag. Det kan ha varit skrämmande att vara borta från alla man känner i över ett år. Mordokaj är ett gott exempel i att bry sig och ta hand om våra kära.

15 … Hon bad inte om något annat än det som eunucken Hegaj, som vaktade kvinnorna, gav som förslag. (Ester blev mer och mer omtyckt av alla i sin omgivning.)

Ester blev omtyckt av alla, och vi kan se varför. Hon var inte fokuserad på yttre skönhet, utan var blygsam och pyntade sig inte mer än experten rekommenderade.