5 Amạzja … mönstrade alla som var 20 år och äldre, och det visade sig att det fanns 300 000 tränade krigare som kunde tjäna i armén och använda lans och stor sköld. 6 Dessutom lejde han 100 000 mäktiga krigare från Israel för 100 talentersilver.

100 talenter silver var 325kg, eller ca 1.3 miljoner kr.

7 Men en man från den sanne Guden kom till honom och sa: ”Min kung, låt inte Israels armé dra ut med dig, för Jehova är inte med Israel, nej inte med någon från Efraim. 8 Men du ska dra ut. Var modig i striden, annars kanske den sanne Guden låter dig falla för en fiende. För Gud har makt att både hjälpa och stjälpa.” 9 Då frågade Amạzja den sanne Gudens man: ”Men hur blir det med de 100talenterna som jag gav Israels trupper?” Den sanne Gudens man svarade: ”Jehova kan ge dig mycket mer än så.”

Förlora 1.3 miljoner? Ja, vad Jehova ger är värt så mycket mer.

10 Då skickade Amạzja tillbaka de trupper som var från Efraim och lät dem vända hem igen. Men det gjorde dem rasande på Juda, och de återvände hem i vredesmod. 11 Sedan tog Amạzja mod till sig och förde sina trupper till Saltdalen, och där dödade han 10 000 man från Seir.

Amazja lydde trots den finansiella förlusten och blev välsignad.