Jag har börjat gräva på odlingslotten. Ett problem jag stött på är att jorden verkar vara av väldigt dålig kvalité. Den är kompakt lera, stenhård så knapt vatten sugs upp i den. Den ligger också i solen, så ca 2 minuter efter att jag vattnat jorden så är den torr som fnöske igen. Jag har försökt ordna detta genom att täcka ut en odlingsfilt över rabatterna jag har sått i, med förhoppningen att det ska hålla tillbaka tillräckligt med fukt för att fröna ska gro.

En annan lustig sak jag upptäckte är att tydligen är lotten dubbelt så stor som jag först trodde. En granne undrade hur det kom sig att jag inte använde hela lotten? Hela? undrade jag. Ja, där var en hel sektion jag inte ens la märke till. jag trodde den tillhörde grannen, för tulpanerna såg så välskötta ut ändå. Men uppenbarligen, om man kollar på gränsstakarna, så har jag utrymme hela vägen till den svarta kompostlådan i hörnet!

På väg hem svängde jag förbi lådan också. Där växer det minsann!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *